Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
    И по какво я позна, че е с челен удар?
    Добре е и да кажеш до къде е бил?
    Само бронята? Броня,фарове, радиатори, или я е нямало до челното стъкло?
    Колко и да е орязана, няма нищо общо с нито едно Пунто (имал съм 3броя и мога да направя сравнение).
    Дори и да е била с челен удар, ако е направена както трябва какъв е проблема?
    Друг е въпроса, че ако е бил толкова сериозен удара никой няма да се занимава да я възстановява кола за 4000лв. Да беше 14000лв. да я правят.
    Моята 147 (1,9жтд115 4/5врати 2002г)я взех със счупено парче от бронята и подкалник за 1300евро + транспорта. Един собственик 190к км. с фактури за ремонти, серв. книжка и т.н. Смених броня и подкалник и какво - вече не става за каране щото е била с удар, така ли? По окачването съм сменил един горен носач и биалетка. Обслужването -ремъци,ролки и филтри всички знаете колко струва. И пак си идва на цена малко под средната за такава кола по сайтовете. Значи е тоталка щом е евтина, така ли?
    Пак ви казвам - слезте на земята и си спомнете, че става въпрос за коли на 10+години... Такава без никакво ПТП надали е останала. Километрите въобще не искам да ги коментирам, щото е смешно просто. Който си мисли че от пробега зависи състоянието на колата - да си търси такава на малко км.
    Нещо много се опени - няма читава, не удряна кола, без да има за поне едно 1000лв. като мин. допълнителни 147 за парите, дето търси колегата.
    И тая напудрената, дето колегата я е гледал, едно, че няма екстрите и дори е само с климатик, но е и пребоядисвана. А защо ли? И много от читавите коли за тая цена са ... изгнили отдолу и замаскирани (не са от Италия). Това, че ти си се набутал, не значи, че сега си станал пръв специалист. Колко коли Алфи си огледал общо. Аз над 100 за да купя 3
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

• Добре де, къде излиза сметката на купувача, ако трябва да пребоядиса цялата кола?
      Това са си едни 1300-1500лв.
      Щом трябва да се пребоядиса цялостно, явно е била лошо ударена и трябва да се сменят части, което са си още едни 1000лв.
      После има докарване минимум 500лв.
      Тук има мивки, пране, пастиране, ала-бала....
      Те си станаха 3000лв. разходи.
      За колко я е купил и колко ще спечели, щом ще я продаде за 3500лв.
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
        Добре де, къде излиза сметката на купувача, ако трябва да пребоядиса цялата кола?
        Това са си едни 1300-1500лв.
        Щом трябва да се пребоядиса цялостно, явно е била лошо ударена и трябва да се сменят части, което са си още едни 1000лв.
        После има докарване минимум 500лв.
        Тук има мивки, пране, пастиране, ала-бала....
        Те си станаха 3000лв. разходи.
        За колко я е купил и колко ще спечели, щом ще я продаде за 3500лв.
        Това не става тук, а като я вземеш от морга за никакви пари.... Пребоядисват се най-вече ръждясали или с много, но леки дефекти
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        0879369082

Comment

• За к'во се хабите не знам...

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
            За к'во се хабите не знам...
            И аз това се питам като всичко е толкова относително... понякога такива оферти изпадат, че колата се продава на момента, така че да кажеш, че е невъзможно да се намери перфектна кола за малко пари е тъпо....
            www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

• Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
              И аз това се питам като всичко е толкова относително... понякога такива оферти изпадат, че колата се продава на момента, така че да кажеш, че е невъзможно да се намери перфектна кола за малко пари е тъпо....
              Тук си много прав. Просто е въпрос на голям късмет
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                Това не става тук, а като я вземеш от морга за никакви пари.... Пребоядисват се най-вече ръждясали или с много, но леки дефекти
                Добре де, ако не е имала удар колата, а само зажулвания и почуквания, не е ли по-добре, че някой се е занимавал да я боядиса/освежи и да я приведе в нормален вид, за да я купи клиента красива и готова за каране?
                sigpic

Comment

Добре де, ако не е имала удар колата, а само зажулвания и почуквания, не е ли по-добре, че някой се е занимавал да я боядиса/освежи и да я приведе в нормален вид, за да я купи клиента красива и готова за каране?
                  По принцип да, само че на българския клиент винаги му възниква въпросът колко точно лек удар е имало и т.н.
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Мисля, че тези неща си личат
                    sigpic

Comment

• Има и друго. Не ги боядисват както трябва. Всичко се прави набързо и с евтини материали и после винаги избива ръжда. Иначе като купуваш е перфектна.
                      Alfa 147 1.9 JTD 8V 115 hp

Comment

• Първоначално публикувано от chandler Покажи съобщение
                        Има и друго. Не ги боядисват както трябва. Всичко се прави набързо и с евтини материали и после винаги избива ръжда. Иначе като купуваш е перфектна.
                        Дойдохме си на думата. И започват и да се люпят
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Нещо много се опени - няма читава, не удряна кола, без да има за поне едно 1000лв. като мин. допълнителни 147 за парите, дето търси колегата.
                          И тая напудрената, дето колегата я е гледал, едно, че няма екстрите и дори е само с климатик, но е и пребоядисвана. А защо ли? И много от читавите коли за тая цена са ... изгнили отдолу и замаскирани (не са от Италия). Това, че ти си се набутал, не значи, че сега си станал пръв специалист. Колко коли Алфи си огледал общо. Аз над 100 за да купя 3
                          Аз дали съм се набутал, ТИ не си човека дето ще го кажеш... А дали съм специалист - още по-малко. Колкото за огледите - колите идват при мен за оглед, не аз при тях щото такава ми е работата.

Иначе да разбирам, че освен от Италия от никъде другаде не може да се купи кола щото е изгнила?
                          Изгнили, неизгнили - няма да се женя за тая кола. Рано или късно всяка кола свършва в моргата. 20 години ли мислите да ги карате тия коли?

Айде късмет и успех на всички колеги дето си търсят Алфи.
                          Аз няма да пиша повече в тая тема.
                          Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 21:39.
                          Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                          Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Лошото е, че тези освежавания в повечето случаи са правени набързо, без нужната подготовка
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Не, няма. Освен ако не е крива, щом не държиш на външния вид. Аз поне не съм видял
                              Я обясни какво имаш предвид под "крива", че ми стана интересно.
                              ----------------------
                              156 SW 1.8TS 07.2001
                              Fiat Tipo 1.4Mi
                              ----------------------

Comment

• Първоначално публикувано от mmitaka83 Покажи съобщение
                                Я обясни какво имаш предвид под "крива", че ми стана интересно.
                                Нарушени линии най-общо казано
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X